Möten

Hjärta och kärl, thoraxkir fördjupn kurs, Storhogna 20-25 jan

Svensk Förening för Thoraxradiologi anordnar för 8:e gången fördjupningskurs i thoraxradiologi i Storhogna men med nytt upplägg. Den tidigare postgraduatekursen delas upp i två; en med inriktning mot hjärta-kärl och en med inriktning mot lungdiagnostik. Dessa två kurser kan tillsammans med kursen ”CT-hjärta-En introduktionskurs” utgöra basen för subspecialisering i thoraxradiologi men man kan naturligtvis även gå enstaka av dessa kurserna. 2019 har Storhogna kursen hjärta-kärlinriktning.

CTO-kurs Sahlgrenska, Göteborg 7-8 november

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har glädjen att arrangera femte upplaga av CTO kursen. Kursen riktar sig till alla PCI operatörer. Målet är att man efter kursen skall ha lättare att bedöma vad som är möjligt att utföra med den moderna CTO tekniken.

Kursen är interaktiv och praktiskt inriktad. Under de två dagarna kommer 8 patienter med CTO att behandlas där kursdeltagarna genom videolänk till labb kan interagera och diskutera strategier och tillvägagångsätt med operatör.

Max 20 kursdeltagare. Först till kvarn gäller!

ESC Highlights 27 augusti

Svenska Kardiologföreningen bjuder in till Utbildningskväll med tema Hjärtsvikt, Ischemi och Arytmi i samband med ESC-kongressen i München.

Missa inte möjligheten att få ta del av det allra senaste inom svensk kardiologi och samtidigt träffa kolleger från hela Sverige!

Tid: måndag 27 augusti, start 18.30
Plats: Filmcasino Odeon, Odeonplatz 8, München

Sidor